BAMS, een kampioenschap dat de mooiste marathons van de Belgische Ardennen verenigt. Ieder event staat gekend als een klassieker in de mountainbikewereld of als een beloftevolle nieuwe organisatie. De verschillende races worden gekenmerkt door hun technische en zware parcours, waar iedereen zich amuseert, zowel competitief als amateur.

Op dit moment zijn we bijna halfweg in het kampioenschap.

De eerste race, la Hallonienne, werd meer dan ooit een modderpoel. Nog nooit mocht ik zoveel ploeteren, schuiven, duwen, … om de finish te halen. Ieder paadje werd herleid tot dezelfde moddergeul, maar dat maakte de rit niet minder leuk. In de opener van het kampioenschap kon ik meteen op de hoogste tree van het podium en dus de roze leiderstrui bemachtigen.

De tweede race stond ik dan ook fier in mijn roze plunje aan de start. Cimes de Waimes staat gekend als het wortelparadijs en die naam deden ze alle eer aan. Een knap en technisch parcours maakte het plezier des te groter. Waar vinden ze al die paadjes toch? Opnieuw kon ik als eerste over de streep rijden en mocht het roze dus nog wat langer houden.

Ardennes Trophy stond als derde in de rij. Het was alweer een aantal jaar geleden dat ik startte, maar één ding herinnerde ik me nog: het einde is genadeloos. De hoogtemeters worden opgespaard voor het tweede deel van de rit, wanneer de krampen de kop opsteken en het tempo zakt. Gelukkig niet enkel voor mij. Het parcours is wederom subliem. Dit is terecht een klassieker. Na meer dan vijf uur word ik eerste dame. Drie op drie en nog een roze truitje erbij.

Op naar de volgende.