Mini DH Cup Apeldoorn
De eerste Mini DH Cup dit jaar was weer in Apeldoorn. Na al 2 jaar in Apeldoorn mee te hebben gedaan en gewonnen te hebben wist ik al wat me te wachten stond en ik het beste op mijn 4x fiets zou kunnen rijden. Wel was er dit jaar weer wat meer concurrentie als andere jaren, wat altijd goed is. Het weer was goed en ze hadden het parcours weer wat aangepast ten opzichte van andere jaren. Het was wel korter en technischer. De training verliep goed, op een crash na maar ik had er niks aan overgehouden. Na de training was het tijd voor de wedstrijd. Je hebt 2 runs waar de beste van telt. De 1e run ging goed en ik had de snelste tijd neergezet. Na een tijdje was het tijd voor de 2e run. Ik probeerde de 2e run nog wat harder te pushen, maar hierdoor maakte ik wat fouten waardoor ik net iets minder snel was dan de eerste run. Uiteindelijk was mijn eerste tijd toch nog genoeg voor de winst en was mijn teamgenoot Leo Combee 2e geworden.

Mini DH Cup Filthy Trails
Voor de 2e ronde van de Mini DH Cup gingen we naar Maasmechelen, Belgie. Op de filthy trails hadden ze een aangepast parcours gemaakt voor de wedstrijd. Een paar jaar geleden was ik hier al een paar keer geweest, maar er was nu al weer heel wat bij gebouwd in het park. Het wedstrijd parcours zag er ook goed uit. Ik had voor deze wedstrijd mijn 4x en DH fiets meegenomen omdat ik niet wist wat het beste zou zijn. Wel had ik op mijn DH fiets dezelfde banden als op mijn 4x fiets gelegd, omdat ik wist dat DH banden niet nodig zouden zijn. Na beide fietsen te hebben geprobeerd had ik toch het idee dat ik meer snelheid kon houden op mijn DH fiets. Na nog een paar trainingsruns te hebben gedaan was het tijd voor de wedstrijd. Mijn 1e run ging goed en ik had idee dat ik wel een snel tijd had gezet. Er waren alleen problemen met de tijd meting waardoor er niks van de eerste tijden klopte, waardoor ik iets van 27e stond. Na een tijdje werd er beslist de eerste tijden te schrappen en alleen nog een 2e run te doen welke mee telde. Ik was blij dat ze deze beslissing hadden genomen, maar toch baalde ik ervan dat er niks van de tijden klopte. In mijn 2e run gaf ik alles wat ik had en reed voor mijn gevoel een stuk sneller als de 1e run. Het was nu alleen nog wachten op de andere rijders en kijken of er nog iemand sneller zou zijn. Uiteindelijk had ik de snelste tijd gereden en ook bijna 1sec sneller als de 2e. Leo Combee werd net 4e op 0,1sec van de 3e.